Hotmail account aanmaken voor beginners (met Outlook update!)

Je wilt natuurlijk altijd bereikbaar zijn. Je wilt op de hoogte gehouden worden van allerlei feitjes per email. Dan is het makkelijk om een hotmail account aan te maken. Je kan zelf bepalen wanneer je dit account bekijkt en wie jouw adres krijgt.

Outlook & Hotmail

Hotmail is overgenomen door Outlook. Wanneer je zo’n account bezit hoef je geen tweede meer aan te maken. Om een account te maken ga je naar de website www.hotmail.com. Als je aangemeld staat bij Outlook kun je op een simpele manier je hotmail aanmaken. Hieronder volgen nu de stappen.

Ga naar je Outlook mail account. Klik dan op tekst ik heb nog geen microsoft account. Dan wordt je doorverwezen naar de website van hotmail. Druk dan op de knop registreer je nu. Dan kom je terecht in het formulier om te registreren. Vul daar je voornaam, achternaam en andere gegevens in. Dan is het tijd om in het formulier een email adres te kiezen. Je mag zelf kiezen of je email eindigt op hotmail.com, hotmail.nl live.nl of outlook.com. Dan volgt er een melding of je gekozen adres nog wel beschikbaar is. Vaak is je voornaam bezet. Dan geeft hotmail suggesties voor een ander email adres. Klik het adres aan dat jij makkelijk of leuk vind. Ga net zo lang door tot je een groen venster krijgt. Dan is je gebruikersnaam nog vrij.

Hotmail wachtwoord adviezen

Kies dan een wachtwoord uit. Kies voor jezelf een wachtwoord dat makkelijk te onthouden is. Zorg voor een gevarieerd wachtwoord met leestekens, hoofdletters en cijfers. Zo kan er minder makkelijk in jouw email worden ingebroken. Schrijf je wachtwoord op en bewaar het op een veilige plaats. Stel een andere email in om het wachtwoord na te sturen als er ingebroken is op je account op als je het wachtwoord niet meer weet. Je kan ook voor een beveiligingsvraag kiezen waar jij alleen het antwoord op weet. Zorg ervoor dat je de vraag en het antwoord onthoud.

Heb je deze stap doorlopen vul je de rest van je gegevens in. Je kan deze vragen naar waarheid beantwoorden. Dit hoeft niet. Natuurlijk raad ik je aan om wel eerlijk te zijn. Dan kan je jouw wachtwoord terugvragen en het antwoord op je geheime vraag.

Dan moet je de code invullen die op het scherm staat. Dit doen ze om te controleren of je geen robot of hacker bent. Soms is de code moeilijk leesbaar. Geen nood vervang de code met de knop aan de zijkant. Als je hem nog niet kan lezen kun je er ook voor kiezen om de code voor te laten lezen.

Accepteer de algemene voorwaarden en klik op account maken. Nu heb je hotmail account en kun je al je berichten lezen. Probeer vaak te mailen zo kom je achter hoe je hotmail werkt.